Mac AutoDock Tools (ADT) stopped working 10.9.1

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Mac AutoDock Tools (ADT) stopped working 10.9.1

FireIceEarth
I've been running Mgltools 1.5.6 on Mac OS 10.9 for the last two weeks. I updated to 10.9.1 and ADT stopped working. I get this error message:

Python 2.5.6 (r256:88840, Oct 26 2012, 16:44:06)
[GCC 4.0.1 (Apple Inc. build 5465)] on darwin
Type "copyright", "credits" or "license()" for more information.

    ****************************************************************
    Personal firewall software may warn about the connection IDLE
    makes to its subprocess using this computer's internal loopback
    interface.  This connection is not visible on any external
    interface and no data is sent to or received from the Internet.
    ****************************************************************
   
IDLE 1.2.6      ==== No Subprocess ====
>>> Traceback (most recent call last):
  File "/Users/jdi1g13/Documents/Autodock/mgltools_i86Darwin9_1.5.6/MGLToolsPckgs/AutoDockTools/__init__.py", line 433, in runADT
    title=title, withShell= not interactive, verbose=False, gui=gui)
  File "/Users/jdi1g13/Documents/Autodock/mgltools_i86Darwin9_1.5.6/MGLToolsPckgs/Pmv/moleculeViewer.py", line 843, in __init__
    trapExceptions=trapExceptions)
  File "/Users/jdi1g13/Documents/Autodock/mgltools_i86Darwin9_1.5.6/MGLToolsPckgs/ViewerFramework/VF.py", line 505, in __init__
    self.userpref.loadSettings()
  File "/Users/jdi1g13/Documents/Autodock/mgltools_i86Darwin9_1.5.6/MGLToolsPckgs/mglutil/preferences.py", line 138, in loadSettings
    self.set(key, value)
  File "/Users/jdi1g13/Documents/Autodock/mgltools_i86Darwin9_1.5.6/MGLToolsPckgs/mglutil/preferences.py", line 107, in set
    cb(name,oldValue, value)
  File "/Users/jdi1g13/Documents/Autodock/mgltools_i86Darwin9_1.5.6/MGLToolsPckgs/ViewerFramework/VF.py", line 732, in startupDirPref_cb
    root = self.setUserPreference.form.root
AttributeError: SetUserPreference instance has no attribute 'form'
hit enter to continue


If I press enter everything closes and I'm back at my Terminal where it says

Starting X11
Unable to find application named 'X11'
setting PYTHONHOME environment
Run ADT from  /Users/jdi1g13/Documents/Autodock/mgltools_i86Darwin9_1.5.6/MGLToolsPckgs/AutoDockTools
Resource file used to customize PMV: /Users/jdi1g13/.mgltools/1.5.6/Pmv/_pmvrc
Warning: disabling accumulation buffers couldn't choose pixel format
Couldn't configure togl widget



I've tried reinstalling Mgltools but I get the same error message. Does anyone know how to fix this?
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Mac AutoDock Tools (ADT) stopped working 10.9.1

pjalily
This post was updated on .
CONTENTS DELETED
The author has deleted this message.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Mac AutoDock Tools (ADT) stopped working 10.9.1

pjalily
I am trying to run the ADT on 10.9.1 and have been getting the same error over and over again. I tried installing the MGLTools on a Virtual Machine running OSX 10.6 and it does not help.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Mac AutoDock Tools (ADT) stopped working 10.9.1

FireIceEarth
This post has NOT been accepted by the mailing list yet.
Someone replied and gave instructions but has then deleted their comment :S this is what they said, and it worked for me:


Please try the following:

1. remove the following folder:


/Users/jdi1g13/.mgltools/1.5.6

2. Please edit

/Users/jdi1g13/Documents/Autodock/mgltools_i86Darwin9_1.5.6/MGLToolsPckgs/ViewerFramework/VF.py

file.

Replace line 731:

if not hasattr(self,'setUserPreference') and not hasattr(self.setUserPreference, 'form'): return


with:



if not hasattr(self,'setUserPreference') or not hasattr(self.setUserPreference, 'form'): return


(Note: replace "and" with "or" )